Videokonsultasjon, når kan jeg bruke det?

Vi kan avklare mye over video, men ikke alt. Videosamtalen vil hjelpe oss til å sortere bedre hvem som må til en vanlig undersøkelse eller ta blodprøve, samt hvor og når det skal skje. Videokonsultasjoner bidrar til at fastlegekontoret fortsatt kan være et trygt sted å komme når du er nødt, siden vi på denne måte unngår trengsel i våre fysiske lokaler. Videokonsultasjon vil være et godt alternativ i flere situasjoner, for eksempel:

– Dersom vi har høyt smittetrykk i Tromsø, vil bruk av video i økt omfang være ett av flere tiltak vil innfører på legekontoret for å begrense risiko for smitteoverføring for de som må oppsøke legekontoret fysisk.

– Personer med luftveissymptomer skal ikke møte på legekontoret men kan ha behov for å snakke med legen og avklare videre behov. Ved behov for fysisk undersøkelse vil legen henvise deg til dette ved kommunens egen “Luftveisklinikk”.

– Andre problemstillinger der fysisk undersøkelse samme dag ikke er viktig.

Vi fastleger er redde for at dagens smittesituasjon kan bidra til at personer som burde hatt legetime vegrer seg for å søke hjelp. Ved bruk av video kan du få helsehjelp uten å utsette deg eller andre for smitte.

Slik fungerer videokonsultasjon

Confrere virker i nettleseren. Det virker på alle enheter som smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner.

Du trenger ikke laste ned et program, logge inn eller lage en bruker konto.

Du får tilsendt en lenke på SMS som du trykker på og som slipper deg inn i programmet. Legen kan da ringe deg opp på video. Det kan ta noen minutter fra du trykker på lenken og går inn i “lobbyen” til legen ringer opp.

Trygt og sikkert

Videosamtalen din er kryptert ende-til-ende, som betyr at ingen andre kan få tilgang til samtalen. Les mer om hvordan Confrere sikrer personvernet.